ХТО ТАКИЙ ЛОГОПЕД?

 

1639263434_1-papik-pro-p-klipart-logoped-1              Логопедом називають фахівця, який виявляє і виправляє будь-які порушення мови у дітей. Його робота є комплексною. Крім допомоги в постановці вимови, він ще займається розвитком дитячого мислення, уваги, пам’яті, моторики. Це все, що потрібно для якісного освітнього процесу.

              Виходячи з віку дитини, логопед перевірить, чи правильно він вимовляє звуки, скільки слів присутньо в його лексиконі, наскільки правильно він вміє складати фрази і пропозиції, а також визначить інші комунікативні навички малюка.

              Під час заняття зі своїм пацієнтом логопед допомагає йому розвивати артикуляційний апарат, проводить заняття, спрямовані на формування фонетичного слуху, вчить будувати граматично правильні речення.

              Деякі батьки не завжди розуміють, навіщо це потрібно, посилаючись на те, що дитина ще маленька і після того, як вона піде в школу, сама всьому навчиться. Однак все набагато серйозніше. Якщо до певного віку малюк не навчиться правильно вимовляти всі звуки, у нього можливі:

  • проблеми в спілкуванні з однолітками;

  • комплекси, здатні перешкодити розвитку творчих та інтелектуальних здібностей;

  • складності з викладом своїх думок;

  • труднощі у вивченні мови і зниження успішності (неправильне написання слів, плутанина з буквами);

  • складності з навчанням читанню.

          Якщо своєчасно не надати дитині допомогу, вона виявиться непідготовленою до школи і не зможе повноцінно вчитися.