«STOP булінг!»

,eksyu 4

 

19 січня 2019 року набув чинності Закон України від 18.12.2019 року № 2657-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»Це дозволить на законодавчому рівні визначити явище булінгу, шляхи його протидії, а також встановити адміністративну відповідальність за цькування.

           Що таке булінг

Наказ Про запобігання булінгу в КЗ «ЗДО №59 ВМР»

Положення про порядок розгляду випадків булінгу (цькування) в КЗ «ЗДО №59 ВМР»

План заходів, спрямованих на протидію булінгу в КЗ «ЗДО #59 ВМР»

Порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькування) в закладі дошкільної освіти та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькування)

Консультація для батьків «Що таке «булінг» та як з ним боротися»

Подолання насильства щодо дитини. Координація дій.

Порядок-реагування-на-доведені-випадки-булінгу-_цькування_-в-закладі-дошкільної-освіти-та-відповідал

2019-06-21-11.32.38-728x1024-1

 

булінг2

Скажи булінгу «Ні!»: 5 мультфільмів, які навчають цінувати кожного

1.«Жив собі чорний кіт» https://youtu.be/hV2T9tm8mIU

Мультфільм про те, як живеться чорному коту. Через людські забобони з ним ніхто не спілкується, тому він опинився у повній ізоляції. Всьому причина – чорний колір його шерсті. Що відчуває кошеня, наскільки йому сумно і самотньо? Про це ніхто навіть не замислюється. Щоб не мати клопіт, усі його намагаються обійти десятою дорогою. Однак варто котові забруднитися у білу фарбу – ставлення до нього вмить змінюється.

2.Мультфільм «Про пташок»  https://youtu.be/b79KG7Uynys

Історія про зграю горобчиків, які спілкуються між собою, сидячи на дротах. До них прилетіла доброзичлива чуднувата пташка, зовсім не схожа на них, тому горобці не прийняли її до гурту, хоча вона цього хотіла. Щоб позбутися настирної гості, спільнота горобців спочатку її ігнорує. Потім закльовує, намагаючися зігнати зі спільного дроту, не розуміючи, які саме наслідки це може мати для них самих.

3.«Вірте у любов, вірте у Різдво» https://youtu.be/g_bxAuB2d5Y  

Це історія про їжачка на ім’я Генріх, який уперше прийшов до нового класу. Він би з радістю подружився з однолітками, однак спілкуватися і гратися йому заважають колючки, через які він і сам страждає. Минає час, і напередодні Різдва Генріх помічає, що однолітки шепочуться і сміються за його спиною. Коли засмучений їжачок виходить на шкільне подвір’я, його чекає несподіванка – подарунок від однокласників, завдяки якому вони зможуть дружити і гратися!

4.«Курка, яка несла всяку всячину» https://youtu.be/8-kWT-rNoEE

 Це історія про курку, яка мріяла про діточок, і одного разу вона знесла 7 яєць, з яких вилупилося 6 курчаток і один… маленький екскаваторчик. На відміну від чорного кота, не зважаючи на те, що екскаваторчик був не такий, як курчата, батьки його любили і ставились так само, як і до інших.

5.«Гидке каченя» https://youtu.be/tS9yoJop3h8

Всесвітньо відома казка данського письменника Ганса Крістіана Андерсена. Вперше вона була опублікована у 1843 році. Це історія про маленьке лебеденя, яке з незрозумілих причин потрапило до родини качок. Тільки-но вилупившись із яйця, воно отримало прізвисько Гидке каченя за свою непоказну зовнішність, відмінну від «родичів».

a2-02-724x1024-1